Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

SønderjyskE

Søndag d. 3. september 2006


Michael Nonbo indstiller karrieren
Efter 15 år på højeste niveau i dansk fodbold, må Michael Nonbo stille støvlerne på hylden.
Michael pådrog sig for knap halvandet år siden en alvor muskelskade i låret, og selvom han efter en lang skadespause også spillede for SønderjyskE i SAS Ligaen sidste sæson, må han nu erkende, at fysikken ikke længere holder.

- Det er da lidt underligt, når nu fodbolden har fyldt så meget i så mange år. Men omvendt har jeg haft tid til at vænne mig til tanken, og jeg har været taknemmelig for, at jeg i en så lang karriere kun fik én alvorlig skade. Jeg ville meget gerne have spillet et par år mere, men i stedet for at sidde og græde over ting, man alligevel ikke har indflydelse på, vil jeg hellere koncentrere mig om de muligheder, der ligger, og heldigvis har jeg været så fornuftig at tage en uddannelse, jeg kan falde tilbage på, siger Michael Nonbo, der i sommer afsluttede den teoretiske del af ejendomsmægleruddannelsen.

En lang karriere på topplan startede med debuten som 17-årig i Næstved IF, og har siden bragt ham til AGF og Viborg, inden han for små tre år siden blev en af nøglepersonerne i det ambitiøse SønderjyskE-projekt.
- Sønderjyske er et godt sted at være og et godt sted at stoppe karrieren for mig. Det er en professionel klub med en god kemi, og jeg har haft en meget god tid her. Det eneste, der ærgrer mig, er at jeg blev skadet på et tidspunkt, hvor det gik personligt godt for mig. Jeg ville meget gerne have bidraget noget mere til at aflevere et SAS Liga-hold, understreger Michael Nonbo.

Michael Nonbo fik i foråret 2005 mere eller mindre revet en lårmuskel over, og efter den første scanning lød dommen, at karrieren var forbi. Siden blev det dog til en række kampe i SønderjyskE’s SAS Liga-sæson, men i et stykke tid har det stået fast, at Michael aldrig vil blive helt klar igen.
Derfor er det også en afklaret, men ærgerlig sportschef Jacob Gregersen, der tager afsked med den 32-årige midtbanespiller:
- Michael har betydet meget for SønderjyskE både som person og som spiller. Ud over at være vellidt af alle har han en fantastisk, professionel indstilling og han har bidraget til at holde et meget højt niveau og intensitet under træningen. SønderjyskE ønsker alt det bedste til Michael Nonbo og hans familie i fremtiden, siger Jacob Gregersen.

Michael Nonbo, der har spillet 63 kampe i SønderjyskE, 355 SAS Liga-kampe i fire klubber og op mod 600 førsteholdskampe på højt niveau, havde oprindeligt kontrakt frem til nytår, men er nu løst fra den. I stedet tiltræder han allerede på søndag en stilling som ejendomsmægler hos EDC i Risskov, blot tre kilometer fra familiens bopæl i Egå.
Desuden vil han fortsat være tilknyttet 3+’s nye søndagsprogram Totalfodbold.

SønderjyskE tager afsked med den populære spiller gennem små tre år i forbindelse med hjemmekampen mod Frem på Haderslev Fodboldstadion onsdag den 13. september.

For nærmere oplysninger, kontakt venligst

Michael Nonbo: 2127 2893 eller sportschef Jacob Gregersen: 2246 2300