Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

PRM: Post Danmark Rundt 2005

Torsdag d. 3. marts 2005Team CSC, T-Mobile og Rabobank kører
Post Danmark Rundt 3.-7. august


Den 3. august kl. 12.10 i Skive affyres startskuddet til årets Post Danmark Rundt. De 16 hold med i alt 128 ryttere bliver i løbets 15. udgave præsenteret for den hidtil mest krævende rute.

Løbet er rykket op i højeste europæiske kategori 2 HC, hvor 2 står for etapeløb, og HC betyder Hors Categorie, uden for kategori. En oprykning, som vi har arbejdet på i 5 år og endelig opnået i efteråret 2004.

Som hovedsponsor er Post Danmark naturligvis hovedbidragsyder til budgettet, der i år er på 3,8 millioner kr.

De øvrige sponsorer i årets løb er:
· Post Danmark, hovedsponsor og sponsor for den gule førertrøje
· NHG, hotelsamarbejdspartner og sponsor for løbets Pointtrøje
· Fisherman´s Friend, sponsor for løbets Bakketrøje
· Opel, bilsponsor
· Zenitel, radiokommunikation under løbet
· TiCan, sponsor for Holdkonkurrencen
· Hydro-Texaco, løbets benzinsponsor
· Politiken, der i samarbejde med DCU og Post Danmark står for løbets programavis, der udkommer i ca. en million eksemplarer og husstandsomdeles langs hele ruten.

Derudover har vi tæt samarbejde med kommunerne i start- og målbyerne. Samarbejdet med myndighederne rundt i landet bliver bedre og bedre, og uden deres velvillige assistance, kunne Post Danmark Rundt ikke afvikles.

RUTEN
Det 15. Post Danmark Rundt byder igen i år på en blanding af større og mindre veje, hvor de små veje traditionelt byder på flot og medrivende cykelløb.

Løbet skydes i gang i Skive. Her er kort hvad de seks etaper byder på:

· 1. etape, Skive-Skive 200 km: Åbent terræn med mulighed for sidevind og en rundstrækning med en god bakke i Skive.
· 2. etape, Viborg-Århus 190 km: En etape med masser af udfordringer i klassisk Post Danmark Rundt terræn med bl.a. Sødisbakken i Mariager, Vester Altanvej i Randers, Pøt Mølle, Jelshøj og Moesgaard Bakken på vej mod Århus.
· 3. etape, Århus-Vejle 185 km: Løbets kongeetape med en knaldhård etape i det vante terræn rundt i det midtjyske højdedrag med bl.a. Yding Skovhøj afsluttende med de 21 % på Kiddesvej 4 gange i Vejle. Løbets hårdeste etape til dato.
· 4. etape, Assens-Odense 90 km. Lørdagens første etape byder på en rundtur i Svanninge bakker inden en hurtig afslutning i Odense.
· 5. etape, Nyborg Enkeltstart 13,8 km. En kort enkeltstart, men som vi så i 2004 mere end rigeligt til at blive afgørende.
· 6. etape, Slagelse-Frederiksberg 160 km: Sidste etape byder på spændende udfordringer på Midtsjælland, inden den flotte og traditionsrige afslutning på Frederiksberg Allé.

Skive, Assens og Nyborg besøges for første gang, mens Viborg, Århus, Vejle, Odense, Slagelse og Frederiksberg alle har været på rutekortet to eller flere gange.

Det er også første gang at vi har start og mål på den samme etape i samme by, som tilfældet er med 1. etape i Skive i år.

Læs meget mere om ruten i Rutebeskrivelserne.


FELTET
Feltet bliver på 16 hold á 8 ryttere, i alt 128 ryttere. Følgende 13 hold er klar:

Team CSC, DEN
T-Mobile, GER
Rabobank, NED
AG2R Prevoyance, FRA
Team RAGT Semences, FRA
Landbouwkrediet-Colnago, BEL
Chocolade Jacques-T Interim, BEL
Panaria Navigare, ITA
Team Barloworld, ENG
Team Intel Action, POL
Team GLS, DEN
Glud & Marstrand Horsens, DEN
Team Designa Køkken, DEN

De sidste tre hold forventes at blive to Pro Tour hold og et continental Pro Team.
Det er endnu for tidligt at sætte navne på alle 128 ryttere, men følgende navne har allerede meldt deres ankomst: Sidste års vinder Kurt-Asle Arvesen, Jens Voigt, Jakob Piil, Brian Vandborg, alle Team CSC, Mark Scanlon og Tomas Vaitkus fra AG2R, den 5 dobbelte franske mester Eddy Seigneur, Team RAGT, vores egen bjergrytter Michael Rasmussen og det finske stortalent Jukka Vastaranta fra Rabobank, Nico Eeckhout og Kevin van Impe fra Chokolat Jacques, de to lynhurtige australiere Graeme Brown og Brett Lancaster fra Panaria, U 23 verdensmesteren fra 2003 Sergey Lagutin og hurtige Ludovic Capelle, Landbowkrediet-Colnago.

Endelig har de tre danske continental teams masser af talentfulde og stærke navne i bl.a. junior-VM sølvvinderen fra 2003 Anders Lund og den dobbelte U 23 danmarksmester Martin Pedersen fra Team GLS, den rutinerede Michael Skelde, lynhurtige Jens Erik Madsen og Kasper Klostergaard fra Glud & Marstrand Horsens og endelig de to eksprofessionelle Michael Reihs og Allan Bo Andresen samt unge Christian Knørr fra Team Designa Køkken.

Læs mere iden samlede oversigt over feltet.


PÅ DR TV
Danmarks Radio sender dagligt fra løbet i en selvstændig udsendelse i prime time, og dækningen vil være i stil med DRs Tour de France dækning med et sammendrag fra dagens etape sammen med interviews og baggrundshistorier fra løbet.


FØLG LØBET LIVE PÅ INTERNETTET
På løbets hjemmeside www.postdanmarkrundt.dk kan man gennem året følge alle nyheder omkring løbet frem til starten 3. august.
Under selve løbet kan man følge etaperne med løbende liveopdatering direkte fra ruten.


PRESSESERVICE
På løbets hjemmeside www.postdanmarkrundt.dk under presseservice ligger aktuelt stof til brug for pressen. Her kan man bl.a. hente rutekortet i trykkvalitet, aktuelle historier og billeder til frit brug for pressen.