Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Niels Christiansen er død, 91 år

Tirsdag d. 18. oktober 2016Niels Christian Niels-Christiansen, æresmedlem af Danske Sportsjournalister, er død. Han blev 91 år.

Han var født 10. maj 1925 og kunne 1. juni 1994 fejre 40 års jubilæum i Danmarks Radio.
Dermed var han med til at skrive et stykke dansk sportspressehistorie i DR, hvor han var Gunnar Hansens nærmeste medarbejder i en lang årrække.

Niels-Christiansen arbejdede på dagbladene Sydvestjylland, Herning Folkeblad, Vestjyden og Vestkysten, indtil han i 1955 blev tilknyttet sporten i Danmarks Radio - efter en kort periode i Nyhedsafdelingen fra 1954.
Han arbejdede med både radio og tv i en menneskealder og har kommenteret alt fra fodbold til kunstskøjteløb. Skihop og skøjteløb havde en særlig plads i hans sportshjerte, men han har også kommenteret et hav af fodboldkampe, bl.a. den første engelske tv-tipskamp Wolverhampton-Sunderland (1-0) den 29. november 1969.

Han har kommenteret fra 9 verdensmesterskaber i fodbold i perioden 1958-1990, fra 9 olympiske vinterlege i perioden 1964-1994, og fra 8 olympiske sommerlege i perioden 1960-92 med sommerlegene i Montreal i 1976 som eneste undtagelse på grund af udnævnelsen som sportschef.
Efter Gunnar Hansens afgang som sportschef i midten af 70´erne var Niels-Christiansen i en kort periode chef for sporten i DR, men han ville hellere ud i marken end sidde ved skrivebordet og styre den stærkt stigende administration.

Også efter at han gik på pension i 1994, var Niels-Christiansen ivrig i marken, dels som kommentator hos DR, når der er brug for ham, dels for Danske Sportsjournalister, hvor han sammen med Svend Nielsen udgjorde en stærk duo som "pressekontrollør" ved fodboldlandskampene.

Niels Christiansen var i en lang årrække
revisor i Danske Sportsjournalister, hvor han var æresmedlem.
Danske Sportsjournalister havde hvert år fornøjelsen at aflægge besøg på plejehjemmet i Virum med en julegave til Niels Christiansen.
Han var en stor personlighed og et forbillede for mange unge journalister.

Tommy Poulsen